Felajánlás: Suzuki GSX 400 F Katana style

Kapok néha olvasói felajánlásokat – szerencsére egyre többet – mert egyrészt egyszerűen sokan büszkék a motorjukra és szeretnék megmutatni, másrészt szerintem sokan értik, hogy a célom a motorkerékpár történelem egy korszakának mementót állítani. Rájöttem ugyanis, hogy egyre kevesebb információ lelhető fel azokról a motorokról, amelyek idejében még nem volt internet. Valaha még talán volt 1-2 honlap, pár kép, de normális képet gyakran már nem találsz ezekről a típusokról. (Nem tudom nem méltatni pl. a kiváló suzukicycles.org portált, ami tulajdonképpen egy kincset érő Suzuki katalógus, de sajnos náluk sincsenek nagy felbontású képek.)

suzuki gsx 400e 1982 teszt felajánlás

Ez itt tesztre felajánlott, felújított Suzuki GSX 400 F, 1982-ben megjelent típus, amely már a Katana stílusban rajtolt sornégyesként a 400-as, akkoriban Japánban prakikusan a csúcsot jelentő géposztályban.  (Japánban 400-asnál nagyobb motorra jogsit szerezni akkoriban horror volt.) Ez a GSX F nem keverendő össze a későbbi sport-túra modellekkel.

A blokk nagyon hasonló, ami az én GSX 750 E-mben volt. 16 szelep, annak idején csúcstechnika, de lehet, hogy még ez is  görgős csapágyas főtengellyel. Kíváncsi vagyok, kis 400-asban milyen lesz. A japán fiatalok tuti odavoltak érte.

A kép nem az enyém, de megreszeltem.

Reklámok